Het kan wél anders

We zijn op een punt gekomen waarop onze natuur, economie en samenleving gigantisch onder druk staan. Alles zegt dat de duurzaamheid van al die systemen haar grens heeft bereikt en hier en daar zelfs al is overschreden. 

opdraaimannetje-disrupt-jezelf-re-story-illustratie-roel-spooren.png

Net als jij zien en horen wij dat ook het uithoudingsvermogen van mensen op de proef wordt gesteld: van thuiswerken met thuisonderwijs, relationele spanningen, de eindjes aan elkaar knopen, eenzaamheid, angst voor de toekomst, vastlopen in burn-out of depressie tot zelfs zelfmoord. 

En toch draait de wereld door, omdat de algemene teneur al decennialang is: er is geen alternatief. Zelfs na de financiële crisis van 2008 en de coronapandemie, lijkt de grote meerderheid van de mensen er vanuit te gaan dat er geen alternatief is en klinkt de roep voor een terugkeer naar het ‘oude normaal’. 

Alles zegt dat we dat volgens ons niet meer moeten willen. En toch blijven grote delen van de economie en de maatschappij uit hetzelfde vaatje tappen. Omdat dat een ‘normaal’ is dat bekend is. Ook al is het een oud, verkrampt en ziekmakend ‘normaal’ dat voor chaos, onrust en onzekerheid zorgt. En mensen verdeelt.

Het klassieke verhaal heeft mensen doen geloven dat ze het allemaal alleen moeten én kunnen doen. Daardoor zijn we als samenleving vergeten dat we eigenlijk een community zijn. Ja, mensen leven nog wel samen, maar zijn niet verbonden. Niet met zichzelf, niet met elkaar.

Op zoek naar evenwicht, een echt normaal, vinden wij dat de tijd nu een nieuw verhaal nodig heeft. Een nieuw verhaal om in te geloven. Een nieuw verhaal brengt een nieuw perspectief op de werkelijkheid. Een nieuw verhaal werkt bevrijdend, omdat we dan het oude verhaal - dat oude normaal - kunnen loslaten. 

De vraag is: hoe dan? Die vraag gaan wij samen beantwoorden.  

In vruchtbare aarde, met de juiste hoeveelheid zonlicht en water, kan een zaadje snel groeien. Zo kan ook een samenleving tot bloei komen als er een ondergrond is van betrokkenheid en een besef van wederzijdse afhankelijkheid

ubuntu-disrupt-jezelf-illustratie-door-roel-spooren.png

Die ondergrond wil Re-story zijn. Een plek waar mensen hun innerlijke kracht, persoonlijke eigenheid en dromen samenleggen. Een community die elkaar helpt aan de slag te gaan en in beweging te komen. Een plek om thuis te komen, elkaar werkelijk te ontmoeten en verbinding te ervaren en voelen. Die verbinding, is nodig om wezenlijk te veranderen

Samen kunnen wij het tij keren, als we de toekomst als een gezamenlijke onderneming zien. Een onderneming als een zoektocht, een ontdekkingsreis.

Daarom vormen we een gemeenschap, die samen op zoek gaat, zich verwondert en ontdekt. Leeft, leert, werkt, speelt. Gewoon is. Met en voor elkaar. 

Deze onderneming heeft ook een juridische vorm: een coöperatieve vennootschap. De leden van de community zijn dus ook coöperant aandeelhouder van een nieuw levensvatbaar verhaal. Een gezamenlijke onderneming voor de toekomst. 

bellenblaas-disrupt-jezelf-re-story-illustratie-roel-spooren.png

Met een bonkend hart, want ja, net als bij leren zwemmen, springen we samen in het diepe. Een nieuw verhaal schrijven vergt moed, lef en leiderschap. Vanuit het hart - coeur in het Frans en lev in het Hebreeuws - kunnen we de ‘courage’ opbrengen om de verandering te brengen die zo hard nodig is voor de toekomst van onszelf en die van de volgende generaties. 

Deel zijn van een
nieuw toekomstverhaal

 

Samen kunnen we het tij keren, daarom
werken we ook samen met …